پرفروش ترین و مشتری پسندترین محصولات شرکت آلمانی اتوماسیون صنعتی آی اف ام (IFM Electric) سنسورهای متنوع و پرکاربرد این شرکت می باشند. آی اف ام تولید کننده انواع سنسورها در سری ها و مدل های مختلف و برحسب نیازهای مشتریان در زمینه های صنعتی و خدماتی متفاوت است. می توان با قاطعیت گفت که هیچ حوزه صنعتی یافت نمی شود که نتواند به نحوی از یکی از سری سنسورهای تولیدی IFM بهره ببرد. مشروط بر این که محصولات، اقتضائات و کارکردهای آن را دقیقاً بشناسد و بتواند آن را با نیاز صنعتی خود به بهترین شکل ممکن تطبیق دهد.
دامنه سنسورهای تولیدی آی اف ام (IFM) بسیار گسترده است و امکان معرفی تمامی آن ها وجود ندارد، اما در ادامه به صورت سرفصل وار به معرفی برخی از آن ها پرداخته و معرفی سایر سنسورها را به نوشتارهای بعدی موکول می کنیم:
– سنسورهای القایی: جزو آن دسته از سنسورهای موقعیت شرکت آی اف ام می باشند که در دماهای بالا قابلیت کاربردی دارند، دارای ضریب دقت بالا و تلورانس بسیار پایین می باشند و از این رو قدرت تشخیص بالایی دارند و دارای استحکام بالا و قابلیت عملکرد در محیط های صنعتی خشن را دارند. سنسور القایی IFM در صنایع، گوشی های تلفن همراه، خنک کاری و روانکاری دارای کاربرد است، اتصال ورودی و خروجی دارد، در محیط های بهداشتی استفاده می شود، در جوشکاری بسیار قابل استفاده است، در گوشی ها و ابزارهای همراه می توان از قابلیت آن استفاده کرد و نیز کاملاً سازگار با شرایط کار خطرناک و خشن می باشد. این قابلیت ها نظر هر مشتری ای را جهت بهره گیری از سنسور القایی شرکت آی اف ام جلب می کند.
– سنسورها یا حسگرهای خازنی: یکی دیگر از سری سنسورهای موقعیت شرکت آلمانی IFM هستند که دارای ابزارها و دکمه هایی برای تنظیم محدوده حساسیت می باشند. این سنسورها بر حسب کاربرد دارای انواع پلاستیکی و فلزی می باشند، موقعیت و سطح را به دقت تشخیص می دهد و دارای قطعات یدکی می باشد که از طریق آن می توان سنسور را روی مخازن یا عینک های دید نصب کرد. سنسورهای خازنی توان عملکرد و تشخیص روی دیواره مخازن غیر فلزی را دارند و به این ترتیب دامنه کاربرد آن در صنایع غیر فلزی و به خصوص در صنعت پلاستیک بسیاربالا خواهد بود. همچنین در صنایع الکترونیک و نیمه هادی ها نیز قابلیت کاربردی بالایی دارند. این سنسورها دارای ابعاد مربعی کوچک بوده و به راحتی جای گذاری می شوند بدون این که فضای زیادی را اشغال کنند. مزیتی که سنسورها یا حسگرهای خازنی نسبت به سنسورهای القایی دارند این است که روی مواد غیر فلزی نیز قابل استفاده هستند و به همین دلیل دارای کاربرد بیشتری می باشند.
– اینکودرها یا رمزگذارها: از دسته سنسورهای کنترل حرکتی هستند که زیر مجموعه سنسورهای موقعیت محسوب می شوند. رمزگذارهای افزایشی، رمزگذارهای افزایشی با نمایشگر، رمزگذارهای تک تک و رمزگذارهای چندگانه از اصلی ترین سری اینکودرهای شرکت ifm محسوب می شوند که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. اینکودرهای شرکت ifm دارای طراحی متناسب با استانداردهای صنعتی هستند، با وجود کوچک و جمع و جور بودن قدرت بالایی دارند، دارای شفت های توخالی هستند و به همین دلیل می توان آن ها را مستقیماً روی actuator ها نصب کرد و دارای محرک ها و کابل های داخلی هستند که موارد استفاده محوری و شعاعی دارد. هر یک از سری اینکودرهای معرفی شده دارای مدل ها و انواع متعددی می باشند. برای مثال اینکودر افزایشی در مدل های RO3104 و RO3103 و RO3100 و RA3501 و انواع مدل های دیگر تولید و به بازار عرضه می شود.
سنسورهای سرعت دیگر سنسورهای کنترل حرکتی محسوب می شوند که بسیار جمع و جور بوده و نیاز به فضای زیادی برای نصب ندارند. با استفاده از این سنسورها می توان سرعت فرایندهای صنعتی را به صورت خودکار تحت کنترل قرار دارد. معمولاً در صنایع اتوماسیونی، صنایع غذایی، فولاد و معدن سرعت فرایندها نقش بالایی در کیفیت محصول خواهد داشت و مونیتورینگ سرعت حرکتی فرایندها، وقفه ها، سرعت های بیش از اندازه، یا گیر کردن و متوقف شدن فرایندها از اهمیت بالایی برخوردار است. با استفاده از سنسور سرعت می توان این فرایندها را مورد پایش و کنترل قرار داد.
– سنسورهای فشار: سنسورهای اندازه گیری فشار شرکت ifm دارای سیستم سنجش و ارزیابی یکپارچه، توان اندازه گیری فشار تا ۶۰۰ بار، ثبات و طول عمر بالا، و قابل کاربرد در صنایع و زمینه های بهداشتی هستند. سنسورهای فشار انواع متعددی دارند؛ سنسورهای نوع PN با نمایشگر دیجیتال، مانومترهای الکتریکی با نمایشگر آنالوگ، فرستنده های فلاش، فرستنده های نوع PA، فرستنده های فشار و انواع متنوع دیگری از سری سنسورهای فشار توسط آی اف ام تولید می شود. همه این انواع دارای طراحی و ساخت و کارکرد مطمئن بوده و نیاز به تعویض و جابجا کردن هیچ قطعه ای از جمله پیستون و فنر در آن ها وجود ندارد. این سنسورها در مقابل شوک و لرزش کاملاً مقاوم بوده و نیاز به هیچ گونه پوشش و نگهدارنده ای ندارند. سنسورهای فشار ifm در مقابل نوسانات و پیک های یکباره فشار مقاوم می باشند.
– سنسورهای جریان و فلومترها: که فقط برای مایعات و گازها کابرد دارند. از این رو برای خنک کننده ها، روانکارها، واحدهای نیروگاهی، سیتم های تهویه و راه اندازی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند.
– سنسورهای دما: دما نیز یکی از متغیرهای مهم در صنایع می باشد که تغییرات و نوسانات آن می تواند بر فرایندها آثار مثبت و منفی داشته باشد. هدف استفاده از سنسور دما، کنترل دمای فرایندها و ابزارها به منظور ممانعت از فراروی آن ها از حد مجاز می باشد. برای مثال در صنایع غذایی و داروخانه ای سنسورهای دما به این منظور استفاده می شوند که محصولات در دمای مناسب نگهداری شوند. در ابزارهای ماشینی و اتوماسیونی نیز دمای ابزارها و قطعاتی نظیر محرک ها، موتورها، گیربکس ها و نظایر آن نیازمند کنترل و پایش می باشد. در غیر این صورت و در شرایطی که دمای این ابزارها به بیش از حد مجاز برسد شاهد بروز خرابی خواهیم بود. در صنایع فولاد، فلز و صنایع شیشه نیز پایش مدارهای خنک کننده به منظور ممانعت از گرم شدن بیش از اندازه ضروری می نماید. با استفاده از سنسورهای حرارتی IFM می توان به این اهداف دست یافت.
این سنسورها در انواع فرستنده های دارای صفحه نمایشگر برای صنایع غذایی، فرستنده های جمع و جور صنعتی، فرستنده های کوچکی که در موبایل مورد استفاده قرار می گیرند، سنسورهای پراب، پلاگ های دما، سنسورهای دمای مادون قرمز با صفحه نمایشگر و نظایر آن توسط شرکت اتوماسیون صنعتی آی اف ام تولید و در اختیار مشتریان قرار می گیرد.
لازم به ذکر است آن چه شرح داده شد فقط بخشی از سری سنسورهای موقعیت تولیدی شرکت آی اف را شامل می شود و این شرکت در واقع تولید کننده محصولات متنوع تر در ابعاد و مدل های بسیار گسترده تر است. از این رو بهره گیرندگان و مشتریان سنسورها این شرکت آلمانی باید نسبت به محصولات آن یک اشراف و اطلاعات کلی داشته باشند تا بتوانند بهترین محصول متناسب با نیاز خود را فراهم کنند. گروه صنعتی کاسپین به عنوان نماینده فروش محصولات IFM آماده است ضمن ارائه مشاوره و معرفی بهترین سری و مدل سنسور برای صنایع شما، مراحل تأمین و تهیه محصول را خود در اسرع وقت و با کمترین هزینه ممکن بر عهده بگیرد.
کپی مطالب بالا با ذکر منبع بلامانع است.