اتوماسیون صنعتی دامنه کاربردی گسترده‌ای دارد، چنان‌که امروز می‌توان به قطع گفت که هیچ سیستم و فرایند صنعتی و عملیاتی وجود ندارد که بدون بهره‌گیری از مکانیزم‌های اتوماسیون صنعتی وارد چرخه بازار توزیع شود. با توجه به این‌که استفاده از فن‌آوری اتوماسیون صنعتی نقش حائز اهمیتی در افزایش بازدهی کار، کاهش زمان هدر رفت، کاهش نیاز به نیروی انسانی متخصص و رفع خطاهای مکانیکی و انسانی دارد، طبیعتاً بهره‌گیری از این فن‌آوری به روز، فعالان صنعتی و خدماتی را بسیار مجذوب خود کرده است. از این‌رو استفاده از تجهیزات سنتی بدون شک فعالان صنعتی را در بازار رقابتی موجود تضعیف خواهد کرد و از این رو اتوماسیون صنعتی، رویه‌ها، فرایندها و محصولات آن بخشی جدایی‌ناپذیر از صنعت جهان امروز شده است.
از جمله تجهیزات اتوماسیون صنعتی که در سال‌های اخیر بسیار رواج یافته است و کاربردهای مشخص و ویژه‌ای نیز دارد سرو موتور می‌باشد. با توجه به گرایش روز افزون مشتریان به استفاده از سرو موتورها، در حال حاضر بازار رقابتی گسترده‌ای در زمینه تولید و توزیع این محصول ایجاد شده است و شرکت‌های بزرگ بین‌المللی نظیر امرن، یاسکاوا و میتسوبیشی به طراحی و ساخت انواع مدل‌های سرو موتور برای کاربردهای مشخص دست زده‌اند. از این‌رو به نظر می‌رسد این محصول بازار خود را در آینده نیز همچنان ارتقا خواهد داد.
سرو موتور در واقع یک ماشین الکتریکی ساده است که با استفاده از سیستم‌ها و مکانیزمهای سرو (Servo)، فرایند کنترلی را انجام می‌دهد. ما در مواقعی و در موتورهای الکتریکی نیاز به این داریم که موتور چرخش دائم نداشته باشد، بلکه در زمانی مشخص و تحت یک زاویه مشخص عمل چرخش رخ دهد. در چنین شرایطی نیاز به طراحی و ساخت موتورهایی خواهد بود که با تجهیزاتی نظیر سیگنال‌ها فرایند چرخش، موتور را در زمان مشخص و زاویه مشخص تحت کنترل و هماهنگی قرار دهند. سرو موتور یکی از دستاوردهای اتوماسیون صنعتی برای دستیابی به این هدف محسوب می‌شود.
بر حسب این کارکرد، می‌توان گستره عملکردی سرو موتورها را بسیار وسیع دانست. ذکر چند نمونه ساده از کاربردهای این محصول بیان‌گر دامنه گسترده خدماتی خواهد بود که سرو موتورها می‌توانند در زمینه‌های مختلف ارائه دهند. یکی از کاربردهای این موتور در ربات‌های جابجایی اجسام از یک نقطه به نقطه دیگر است. طبیعتاً این ربات‌ها دارای اجزاء و اتصالاتی هستند که مجموعه‌شان در کنار هم عمل جابجایی را انجام می‌دهند. سرو موتورها از طریق چرخش موتور در زاویه مشخص هر یک از اتصالات مذکور را بر حسب تنظیمات و کنترل‌ها به حرکت درآورده و مجموعه این اتصالات تحت کنترل حرکات تنظیم‌شده‌ی سرو موتورها، عمل جابجایی جسم را انجام می‌دهند. از دیگر کاربردهای ساده سرو موتورها می‌توان ماشین‌های کنترلی اسباب‌بازی را برشمرد. در این مورد نیز قطعات با گرفتن دستور سرو موتورها را تحریک به تولید حرکت چرخشی و زاویه‌ای می‌کنند، و ذیل آن ماشین به حرکت درمی‌آید. بمحض قطع دستور کنترلی ماشین نیز از حرکت باز می‌ایستد. از دیگر موارد کاربرد سرو موتورها در CD Player و DVD Player ها می‌باشند. این دستگاه‌ها نیز برای چرخش‌ها و دوران از محرک‌های سرو موتور بهره می‌گیرند. سرعت و دقت در عملکرد DVD و CD Player ها خود بیان‌گر قابلیت کارکردی سرو موتورها می‌باشد. دوران روان و کم اینرسی این دستگاه‌ها محصول استفاده از سرو موتورها می‌باشد.
مثال‌های دم دستی و ساده فوق می‌تواند تعمیم‌دهنده‌ی کاربرد گسترده‌ای باشد که سرو موتور به عنوان یک دستگاه اتوماسیون صنعتی می‌تواند در صنایع مختلف داشته باشد. بزرگ ترین مزیت سرو موتور نسبت به ماشین‌های الکتریکی پیشین نیز در همین نکته است که فقط تا زمانی‌که این دستگاه سیگنال حرکتی دریافت می‌کند به دوران و چرخش خود ادامه می‌دهد. به عبارتی تنظیم میزان چرخش موتور، زمان آن و زاویه آن، کاملاً اتوماسیونی محسوب می‌شود و با فرایندهای سنتی که در آن‌ها نظارت نیروی انسانی جهت روشن کردن، خاموش کردن و تنظیمات همزمان با عمل دستگاه ضروری بود متفاوت است. ما در موتورهای الکتریکی سنتی فقط توان کنترل زمان حرکت را داریم؛ به عبارتی از لحظه‌ای که کلید را روشن می‌کنیم تا لحظه‌ای که خاموش می‌کنیم چندان اشرافی بر روند عملکردی موتور نخواهیم داشت، در حالی‌که در سرو موتور به عنوان یک فرآورده‌ی اتوماسیون صنعتی کلیه متغیرها، خصوصاً تعداد دوران یا زاویه یک دوران کاملاً تحت کنترل است. بدون شک این مکانیزم کنترلی باعث دقت بالاتر فرایند شده و همچنین نقش نیروی انسانی، خطاهای انسانی و هدر رفت زمان و انرژی را به حداقل خود کاهش خواهد داد.
سرو موتورها را بر حسب منبع تغذیه موتور به دو نوع می‌توان تقسیم کرد. وقتی سیستم سرو موتور از منبع جریان مستقیم تغذیه می‌کند سرو موتور DC خواهد بود و زمانی‌که سرو موتور با منبع جریان متناوب کار می‌کند سرو موتور AC بشمار می‌رود. سرو موتور در اصل DC می‌باشد و فقط در مواقع خاص و بر حسب شرایط موتور AC خواهد بود.
با توجه به جذابیت سرو موتورها برای صاحبان صنعت کشور در سال‌های اخیر، این فرآورده اتوماسیون صنعتی بازار خوبی در کشور یافته است، و از سوی دیگر بسیاری از فعالان صنعتی نیز با توجه به عدم آشنایی با قابلیت‌های این دستگاه همچنان از روش‌های سنتی بهره‌ میبرند. ما ضمن معرفی این دستگاه و کاربردها و توانمندی‌های آن در تجهیزات صنعتی و الکتریکی آماده دریافت سفارشات مشتریان و ارائه خدمات در اسرع وقت هستیم. محصولات سرو موتور ما از شرکت‌های بین‌المللی معتبر نظیر امرن، یاسکاوا، میتسوبیشی، فوجی، زیمنس و … تهیه می‌شود و در صورت نیاز مشتریان قادر به تهیه سایر برندهای سرو موتور نیز می‌باشیم. شما به محض درخواست ظرف کمتر از یک روز استعلام قیمت را دریافت کرده و در صورت تصمیم به خرید این محصول، در کمترین زمان ممکن آن را در محل کارخانه‌تان تحویل خواهید گرفت.

     کپی مطالب بالا با ذکر منبع بلامانع است.

5/5 - (1 امتیاز)
تعداد بازدید ها : 602
فهرست