سرو موتور از جمله تجهیزات اتوماسیون صنعتی است که در کنترل فرایندها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه های اتوماسیون صنعتی دارای یک شفت می باشند که کنترل و زاویه قرارگیری و سرعت حرکت آن  از طریق اپراتور قابل کنترل و تنظیم می باشد. سرو موتورها به طور کلی شامل یک موتور DC، پتانسیومتر و مدار کنترل می باشند. این نوع از تجهیزات اتوماسیون صنعتی در دو نوع گیربکس دار و فاقد آن تولید می شوند که بسته به نوع کاربرد مورد مناسب انتخاب می شود. در سرو موتورهای گیربکس دار موتور از طریق گیربکس به چرخ دنده های کنترل متصل می شود. زمانی که موتور شروع به چرخش می کند مقاومت پتانسیومتر دچار تغییر می شود و به این ترتیب مدار کنترل می تواند مقدار حرکت و راستا و جهت آن را مدیریت و تنظیم کند. این فرایند ادامه دارد تا این که شفت در موقعیت مطلوب و دستور داده شده قرار گیرد. وقتی شفت در موقعیت مطلوب قرار گرفت محرک تغذیه موتور از کار باز می ایستد. تا زمانی که این اتفاق روی نداده باشد موتور به چرخش خود حول محوری که تنظیم شده است ادامه خواهد داد. چنان که می بینیم فرایندی که سرو موتور عهده دار آن می باشد ساده می نماید اما این فرایند با استفاده از تکنولوژی پیشرفته ای صورت می پذیرد.
سرعت موتور بستگی به فاصله میان موقعیت واقعی و موقعیت مطلوب دارد. اگر موتور سرو موتور در نزدیکی موقعیت مطلوب باشد حرکت به آهستگی انجام خواهد شد اما در غیر این صورت حرکت سرعت بیشتری خواهد داشت. این قسم موارد آیتم هایی هستند که اگر به صورت اتوماسیونی نباشند ضریب خطای کار را بسیار افزایش خواهند داد. سرو موتور با تنظیم جریان و سرعت و راستای حرکت به صورت یکنواخت و اتوماسیونی ضریب خطای احتمالی اپراتور برای انجام فرایندهای مذکور را به حداقل می رساند.
سرو موتورها بنا به سایز کوچک، سرعت بالا و دقت بسیار زیاد در صنایع و خدمات مختلف دارای کاربرد هستند. از صنایع هواپیمایی تا صنایع تولیدی، خدمات نصب آسانسور و حتی رباتیک می توانند به نحوی از این تجهیز اتوماسیون صنعتی بهره ببرند. به همین دلیل بازار محصولات سرو موتور از برندهای مختلف بسیار پر رونق بوده و متشریان زیادی را جذب خود کرده است. اصلی ترین برندهای ارائه دهنده

تجهیزات اتوماسیون صنعتی از نوع سرو موتور را می توان به شرح زیر نام برد:
–    سرو موتورهای AC شرکت تکو (TECO): شرکت تکو دارای ۴۷ سال سابقه در طراحی و ساخت سرو موتور می باشد. سرو موتورهای شرکت تکو دارای تکنولوژی بسیار پیشرفته بوده و در طراحی آن خلاقیت و روش های ابداعی به کار رفته است. این سرو موتورها دارای حداقل لرزش و کمترین صدا بوده و دارای کاربردهای متعدد می باشند. این شرکت بر حسب سیاست و خط مشی مشتری مداری این سرو موتور ها را با حداکثر کارآیی و کمتری میزان خطا ساخته است و از این رو مورد توجه مشتریان قرار گرفته است. این سرو موتور ها در سری های TSC و TSB و TSA و TSE ساخته می شوند.
–    سرو درایوها و سرو موتور های شرکت فانوک (FANUC): سرو موتورهای سری i تولیدی شرکت فانوک نیز در جذب نظر مشتریان بسیار کارآمد عمل کرده اند. سرو موتورهای سری ɑi-B سرو های هوشمند و بسیار مناسبی هستند که برای انواع ماشین ها و ابزارهای ماشینی قابل کاربردند. انکودرهای این سری تجهیزات سرو موتور دارای رزولوشن بالا بوده و سرعت عملکردشان نیز بسیار زیاد است. دقت و کارآیی دو شاخص عمده در ساخت این تجهیزات اتوماسیون صنعتی شرکت فانوک بوده است. سرو موتورهای βi-B شرکت فانوک نیز دارای کاربرد گسترده هستند. این سرو ها برای ماشین های صنعتی و تجهیزات جانبی ابزارهای ماشینی مناسب هستند.
–    سرو موتورهای یاسکاوا (Yaskawa): سرو موتورهای شرکت یاسکاوا در دو سری کلی SIGMA-5 و SIGMA-7 تولید می شوند. سروهای سری SIGMA-5 شرکت یاسکاوا بدون سیم بوده و دارای سرعت ۶۰۰۰ دور بر دقیقه می باشند. گشتاور این سری سرو موتورهای یاسکاوا نیز ۷۰۰nm است. سرو موتورهای SIGMA-5 شرکت یاسکاوا دارای مدل های SGMMV و SGMJV و SGMAV و SGMGV و SGMSV هستند. سرو موتورهای سری SIGMA-7 شرکت یاسکاوا نیز می توانند طیف وسیعی از نیازهای صنعتی در ابعاد و ظرفیت های کوچک و متوسط را پوشش دهند. این تجهیزات اتوماسیون صنعتی دارای عمر بالا، دقت زیاد و بسیار مطمئن و دقیق می باشند. این سرو موتورها در مقایسه با سری SIGMA-5 پیشرفته تر و کامل تر هستند. این ابزارها را می توان با استفاده از گیربکس ها تقویت کرد تا برای طیف گسترده تری از تجهیزات مکانیکی مناسب باشند. سری SIGMA-7 از سرو موتور های شرکت یاسکاوا در مدل های SGM7A و SGM7P و SGM7G و SGM7J تولید می شود.
علاوه بر محصولات سرو موتور فوق، شرکت های دیگری نیز تولید کننده این تجهیز کاربردی و بسیار کارآمد اتوماسیون صنعتی می باشند که برجسته ترین هایشان عبارت اند از امرن (omron) و میتسوبیشی (Mitsubishi Electric). واحدهای صنعتی به فراخور نیاز و بر حسب اقتضای کاربردی که دارند می توانند هر کدام از برندها و سری ها و مدل های تولیدی واحدهای فوق را انتخاب کنند. در اغلب موارد واحدهای صنعتی آشنایی کافی با فرایند نصب و راه اندازی، و نحوه استفاده از این تجهیزات اتوماسیون صنعتی ندارند. در این خصوص نیز لازم است برنامه ها و دوره های توجیهی برای ایشان مقرر گردد تا بیشترین و بهترین استفاده از این محصولات اتوماسیون صنعتی را داشته باشند و بر حسب عدم دانش و اطلاعات کافی باعث آسیب دیدن به تجهیزات و وقفه در فرایندهای جاری نشوند. کار با هر کدام از تجهیزات اتوماسیون صنعتی از جمله سرو موتورها بسیار ساده است و هر اپراتوری با حداقل دانش از الزامات فرایندهای صنعتی و خدماتی می تواند بسیار ساده با آن آشنا شود، اما این آشنایی در درجه اول مستلزم آموزش و راهنمایی های ابتدایی می باشد. در این خصوص نیز نمایندگی های فروش موظف به ارائه خدمات می باشند.
گروه صنعتی کاسپین فراهم آورنده و تأمین کننده سرو موتورها از هر یک از برندهای فوق می باشد. این شرکت به  عنوان نماینده فروش سرو موتورها، قادر است سفارشات مشتریان از برندهای اتوماسیون صنعتی دیگر را نیز تهیه و تأمین کند. مشتریان در صورت درخواست می توانند با واحدهای مرتبط گروه صنعتی کاسپین تماس گرفته و نسبت به استعلام قیمت و زمان تحویل محصول اتوماسیون صنعتی مذکور اطلاعات لازم را دریافت کنند. ما بر حسب ارتباطات با دفاتر مرکزی و نمایندگی های فروش بین المللی برندهای معتبر اتوماسیون صنعتی، در اسرع وقت اطلاعات قیمت محصولات را دریافت کرده و به اطلاع مشتریان می رساند.

 کپی مطالب بالا با ذکر منبع بلامانع است.

5/5 - (1 امتیاز)
تعداد بازدید ها : 1,007
فهرست