پی ال سی (Programmable Logic Controller) یا PLC از تکنولوژی های اتوماسیون صنعتی محسوب می شود. محصولات اتوماسیون صنعتی دارای دامنه گسترده ای از محصولات مناسب با انواع کاربردها و متعلق به برندهای تولید تجهیزات اتوماسیون صنعتی متنوع می باشند. هر کدام از این محصولات دارای کاربردهای متنوع و متناسب با نیازهای مشتریان در حوزه های صنعتی متفاوت می باشند. ماهیت چند عملکردی محصولات اتوماسیون صنعتی آن ها را در بازارهای مختلف صنعتی دارای رونق کرده است و از این رو نمی توان حوزه و Industrial Field مشخص و ثابتی برای هر یک از تجهیزات اتوماسیون صنعتی یافت. کنترل کننده قابل برنامه ریزی منطقی که به اختصار PLC خوانده می شود از مهم ترین و حساس ترین، و در عین حال پرکاربردترین تجهیزات اتوماسیون صنعتی قلمداد می شود که در سال های اخیر نظر اغلب برندهای معتبر بین المللی برای ارتقا و جلب نظر بازار را بیش از پیش به خود معطوف کرده است. دلیل استقبال بالای صاحبان صنایع از PLC را می توان در کارکرد این ابزار محبوب اتوماسیون صنعتی دریافت. این تجهیزات معمولاً همچون یک سیستم عمل می کنند که حداقل دارای یک ورودی و یک خروجی می باشند. ورودی PLC برنامه نرم افزاری است که کاربران و اپراتورها داده ها را بر اساس تنظیمات و به اقتضای نیاز صنعتی خود در آن وارد می کنند. در واقع مطالبه مشتری یا استفاده کننده از PLC از طریق برنامه نرم افزاری به این تجهیز اتوماسیون صنعتی منتقل می شود. حال خود PLC عمل پردازش و PROCESSING را بر اساس دستورات نرم افزاری داده شده انجام می دهد و خروجی را در قالب یک دستور سخت افزاری به رله ها و تجهیزاتی منتقل می کند که می بایست بر اساس دستور مربوطه عمل کنند. به این ترتیب یک دستور نرم افزاری محرک یک حرکت مکانیکی در ماشین آلات و دستگاه ها می شود.
چنان که پیداست این قابلیت بسیاری از فرایندهای مکانیکی و دستی را از چرخه فرایندهای فنی حذف می کند و به این ترتیب نه تنها سرعت و شتاب فرایندهای فنی افزایش می یابد، بلکه علاوه بر این ضریب خطاهای ناشی از مکانیزم های فنی و خطای انسانی به طرز مشهودی کاهش می یابد، چرا که بسیاری از فرایندهای تنظیمی، راه اندازی و کنترلی بر اساس دستور کارهای نرم افزاری به دستگاه ها القا می شود و به این ترتیب از خطاها کاسته می شود. بر همین اساس است که PLC هم نزد تولید کنندگان اتوماسیون صنعتی و هم نزد مشتریان و صاحبان صنایع و فرایندهای خدماتی جذابیت مشهودی دارد. از این رو بسیاری از برندهای بزرگ در تولید این محصول و انواع و اقسام آن در حال رقابت هستند. از خلال این بازار رقابتی محصولات PLC جدید با قابلیت های ارتقا یافته و نوین تولید می شوند که هر کدام به نوبه خود بر بهره وری فرایندهای صنعتی و خدماتی می افزایند. گروه صنعتی کاسپین ضمن شناسایی برندهای بزرگ تولید کننده PLC به برقراری ارتباط مستمر با واحدهای مذکور همت گمارده و در حال حاضر قادر است همچون یک نمایندگی ارائه خدمات تأمین و توزیع، تجهیزات PLC این برندها را فراهم کند.
برخی از این واحدهای اتوماسیون صنعتی تولید کننده PLC به شرح زیر معرفی می شوند:
• شرکت امرن (Omron) تولید کننده تجهیزات PLC: یکی از مزایای امرن سیستم های نرم افزاری ساده و آسان برای کاربران عادی می باشد، به نحوی که با یک برنامه آموزشی کوتاه مدت می توان اپراتورها را نسبت به دستوردهی نرم افزاری PLC آشنا کرد. همچنین این سری محصولات امرن در سایزهای کوچک ساخته می شوند به طوری که فضای زیادی را اشغال نمی کنند. همین قابلیت ها گروه صنعتی کاسپین را به تلاش برای نمایندگی PLC های امرن ترغیب کرد. ما در حال حاضر دارای موجودی هایی از این تجهیز اتوماسیون صنعتی در انبار خود هستیم و در غیر این صورت نیز بر حسب ارتباطات مان با شرکت امرن و نمایندگی های فروش منطقه ای امرن در اسرع وقت نسبت به استعلام قیمت انواع محصولات PLC و تهیه و تأمین آن ها اقدام نماییم. جدیدترین PLC های امرن در سری های NX و NX1P و NJ و CP1 و CJ1 و CJ2 و CS1 تولید و به بازار عرضه شده اند.
• شرکت زیمنس (Siemens) نیز از دیگر واحدهای تولید کننده PLC می باشد. این شرکت در زمینه های مختلفی فعال است اما در عین حال در حوزه اتوماسیون صنعتی نیز همچون سایر زمینه ها دارای شهرت و اعتبار جهانی شده است. محصولات PLC شرکت زیمنس در دو سری SIMATIC S7-1200 و SIMATIC S7-1500 به بازار عرضه می شود. سری S7-1200 از PLC های زیمنس در حوزه های ارتباطی قابلیت کاربردی گسترده ای دارد. این سری در دامنه های کوچ و متوسط مورد استفاده قرار می گیرد، اما سری S7-1500 از PLC های زیمنس در دامنه های متوسط و بزرگ استفاده می شود. مشتریان می توانند ضمن تماس با واحد فنی گروه صنعتی کاسپین مشاوره های لازم در خصوص ویژگی های فنی این محصولات و تفاوت آن ها با یکدیگر را دریافت کنند. لازم به ذکر است شرکت زیمنس تولید کننده مینی PLC ها یا لوگو PLC هایی (Logo PLC) نیز می باشد که در پروژه های کوچک و ماشین آلات سبک و کوچک مورد استفاده قرار می گیرند. ما در خصوص تهیه و تأمین آخرین ورژن های لوگو PLC ها نیز دارای فعالیت می باشیم.
• شرکت میتسوبیشی (Mitsubishi Electric) از دیگر برندهای تولید کننده تجهیزات PLC در سری ها و انواع مختلف است که آن نیز در بازار داخلی مصرف بالایی داشته و گروه صنعتی کاسپین را ترغیب به نماندگی فروش این سری محصولات اتوماسیون صنعتی گردانده است. شرکت میتسوبیشی تولید کننده انواع سری های PLC در مدل MELSEC و نیز نرم افزارهای مدیریت و پردازش PLC نظیر IQ WORKS و MX SHEETو MX Component است. انواع MELSEC از PLC های میتسوبیشی را می توان در سری های IQ-R و SEC-Q و IQ-F و L و Q و F و QS/WS تهیه و تحویل داد.
• شرکت ترک کلمسان (Klemsan) که تولید کننده رله PLC در مدل ها و انواع مختلف است. سری های270794 KPR-SCE-6VDC-1C و 270800 KPR-SCE-12VAC/DC-1C و 270810 KPR-SCE-24VAC/DC-1C و 270824 KPR-SCE-48VDC-1C از سری رله PLC های شرکت کلمسان می باشند که گروه صنعتی کاسپین قادر است در کنار سایر سری محصولات PLC این شرکت ترک برای سفارش دهندگان تهیه و تأمین کند.
آن چه ذکر شد بخشی از خدمات نمایندگی گروه صنعتی کاسپین در خصوص تهیه و تأمین تجهیزات PLC می باشد. بدون شک برندهای دیگر تولید کننده کنترلرهای منطقی قابل برنامه ریزی نیز وجود دارند که دارای بازار خاص خود در کشور هستند. از جمله برندهایی نظیر یاسکاوا و دلتا نیز در زمینه تولید این محصولات دارای شهرت و اعتبار می باشند و بسیاری از مشتریان محصولات این برندها را به قیمت پذیرش تأخیر در زمان دریافت محصول نسبت به سایر برندها ترجیح می دهند. ما در زمینه تأمین این محصولات نیز آماده همکاری ها و هماهنگی های لازم می باشیم.
کپی مطالب بالا با ذکر منبع بلامانع است.